Hem » Uncategorized » Att installera värmepump i Nyköping

Att installera värmepump i Nyköping

Funderar du på om det är värt att installera en värmepump till ditt hus Nyköping? Att installera en värmepump kan tyckas vara en stor kostnad. Men i själva verket är det ofta en lönsam investering. Det kan dessutom inte bara ha fördelar för din plånbok, utan även för miljön.

Vad är fördelarna med värmepump?

En värmepump är väldigt effektiv när det kommer till att skapa mycket effekt i förhållande till den mängd kilowatt som går åt. Anledningen till detta är att elektriciteten samspelar med den naturliga energi som finns i antingen luften, berggrunden eller i marken. Det fungerar som en sorts hävstång. Detta gör att elkostnaden blir betydligt lägre än om du hade använt dig av till exempel ett värmesystem där elen på egen hand skapar värmen.

En annan sak som är positiv med att använda mindre el är att det förmodligen är mer miljövänligt. Det hänger såklart på om den el du köper produceras på ett miljövänligt sätt eller inte. Om den kommer från en mindre miljövänlig källa är det ju bra att använda så lite som möjligt.

Installera en värmepump i Nyköping

När du ska installera en revolutionerande värmepump Nyköping kan det vara bra att ha koll på vilka värmepumpar som finns och vilken som förmodligen passar dig bäst. När du snackar med en firma som installerar värmepumpar kommer de att informera dig exakt om vad som skulle kunna tänkas vara mest fördelaktigt för just ditt hus. Men att ha en generell koll på vad som finns är inte dumt.

De olika värmepumpar som finns är luft/vattenvärmepump, bergvärmepump, jordvärmepump och luftvärmepump, frånluftsvärmepump.

Luft/vattenvärmepumpen utvinner värme från luften utomhus och värmer sedan upp vatten som pumpas runt i huset. Denna passar ofta bra till små eller medelstora hus.

Bergvärmepumpen passar bra till större hus som har berggrund i närheten. Denna kostar mest att installera, men är mest effektiv. Jordvärmepumpen kan användas om inte berggrund finns tillgängligt.

Luftvärmepumpen tar luft utifrån, utvinner värmen och blåser in den i form av varm luft. Frånluftsvärmepumpen gör i princip samma sak, fast tar luften inomhus istället.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *