Hem » Uncategorized » Kostnad för solceller i Stockholm

Kostnad för solceller i Stockholm

Om du går i tankarna på att skaffa solceller i Stockholm undrar du säkert hur mycket hela kalaset kostar. Solceller kostar onekligen en hel del pengar. Det är viktigt att ta hänsyn till pengar du sparar genom att investera i solceller. En solcellanläggning kostar någonstans mellan 50 000 och 200 000 kronor, beroende på hur stor anläggning det är. Du kan dock ansöka om investeringsbidrag för att installera din solcellsanläggning för att få ett avdrag på kostnaden.

Är investeringen värd det?

Solceller är grymt bra om du är ute efter att ta ett bra beslut för miljön och samtidigt minska på dina elkostnader. Förutom den initiala investeringen av anläggningen och installationskostnaden tillkommer inga större kostnader. Det innebär att det ofta går lätt att räkna ut när anläggningen täckt kostnaden och börjar bli lönsam. Generellt brukar en solcellsanläggning börja blir lönsam efter 12 till 17 år. Solcellsanläggningen brukar hålla i uppåt 30 år, vilket gör det helt klart värt att investera i solceller i Stockholm.

Spara pengar på solceller Stockholm

Du kan spara och tjäna pengar från Produktiv solceller stockholm från flera olika håll. Med hjälp av solceller kan du producera din egen el och du sparar därmed in pengar genom att slippa köpa el från ett elbolag. Om du dessutom producerar mer el än du gör dig av med får du överskottsel. Denna el behöver du inte låta gå till spillo. Du kan sälja din överskottsel i Stockholm till ett elnätsbolag eller elhandelsbolag. För denna deal har olika elföretag olika priser och avtal. Du får dessutom en skattereduktion på överskottsel vilket ger dig en ytterligare besparing. Solceller möjliggör alltså för dig att tjäna pengar på din anläggning och inte enbart producera din egen el. Att investera i solceller i Stockholm är på så sätt in investering inför framtiden.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *