Home » Uncategorized » Behöver du ett reseintyg i Stockholm?

Behöver du ett reseintyg i Stockholm?

Ett reseintyg är viktigt att ha med sig idag om man ska ut och resa. I Stockholm är det lätt att ordna ett uppseendeväckande reseintyg Stockholm tillsammans med ett Corona-test. Med den nya pandemin har allt fler länder börjat kräva att inresande personer är Corona-negativa för att minska risken för smittspridning och ett reseintyg ger dig ett sådant ”inresetillstånd”. Du kan ordna detta i Stockholm och det är lätt att boka en tid på nätet. Det finns två tester för att kolla din Corona-status. Det ena är PCR-testet vilket ser efter om du har arvsmassa från Covid-19 i dig. Det andra är antigentestet som ser efter om du har proteindelar av viruset i dig. Om testet är negativt är det klart att resa och du får ett reseintyg på engelska som bekräftar detta.

Vilket test ska man ta?

Båda PCR- och antigentestet visar om man är smittad eller inte men olika länder kräver olika tester. Så du måste i förväg kolla upp vad som gäller i det land eller de länder som du tänker besöka. Det är inget som de på provtagningen kan svara på. Men du får ett reseintyg tillsammans med båda testvarianterna.

När kan man få reseintyg i Stockholm?

För att få provsvar och reseintyg i tid i Stockholm är det viktigt att tänka på att det gäller olika beroende på vilken typ av test man ska göra. PCR-testet tar längre tid att analysera och du får oftast inte svar förrän efter 24 timmar. Antigentestet går snabbare. Analysen tar bara ungefär en halvtimma och följaktligen får du fortare svar på ett sådant. Nu är det inte alla länder som godkänner ett antigentest utan bara ett PCR-test så det är viktigt att du kollar upp detta noggrant. Till slut måste du också kolla hur gammalt provet får vara. Också detta är olika från land till land. Att få tid för test och reseintyg i Stockholm är inga större problem. Det är bara att gå in på nätet och boka!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *